Reč osnivača

Moje ime je Filip Leskaroski. Osnivač sam kuće FinMedia Investments i posedujem dugogodišnje međunarodno iskustvo u investicijama koje sam sticao radeći u tri evropske države – Nemačkoj, Slovačkoj i Srbiji.

Kao neko ko već niz godina posluje u oblasti korporativnih finansija i upravljanja investicijama, aktivno prati i ulaže na berzanskom i tržištu nekretnina, želeo sam da svoja dragocena znanja u oblasti uvećanja kapitala i investicija prenesem širem broju ljudi kroz konsultantski posao. Svoju prvu investiciju realizovao sam 2017. godine, a prvo veće ulaganje sam ostvario 2019. godine sa svojih 30 godina.

Radio sam u različitim odeljenjima sektora finansija u nemačkoj, britansko-slovačkoj, američkoj, švajcarskoj i kanadskoj firmi. U svet investicija zakoračio sam 2015. godine kada sam otišao u inostranstvo na usavršavanje i krenuo da radim u jednoj od najvećih brokerskih kuća na području srednje Evrope, gde sam bio zadužen za praćenje ulaganja na finansijskim i deviznim tržištima. Tu sam stekao iskustvo o investicijama na tržištu kapitala i funkcionisanju najvećih svetskih kompanija, kao i o deviznom tržištu. Pomenuto iskustvo me je navelo da se u potpunosti posvetim oblasti investicija. Ono što je još važnije, otkrio sam koje su manjkavosti trenutne ponude na tržištu i koliko je značajno profesionalno pristupiti upravljanju privatnim kapitalom. Tu je ležao glavni razlog osnivanja FinMedia Investments-a.

Jedna od ideja kojom se vodim kroz život jeste ta da teorija može da bude korisna samo ako se primenjuje i konstantno stavlja na ispit realnih situacija, tako da paralelno sa vođenjem firme investiram na nekoliko tržišta u Evropi kroz različite investicione mogućnosti. Stoga, misiju FinMedia Investments-a ne vidim samo kao savetodavnu, već velikim delom i kao obrazovnu jer pomažemo ljudima da donesu bolju odluku prilikom ulaganja.

Sve naše analize i savetodavne aktivnosti koje radimo za klijente jesu presek podataka sa tržišta, pomažući našim klijentima da donesu najbolju i najprofitabilniju odluku za njih. Nadam se da ćemo imati prilike da sarađujemo u bližoj ili daljoj budućnosti.

Biće nam zadovoljstvo.

Srdačno,
Filip Leskaroski
Osnivač FinMedia Investments