Reč osnivača

Moje ime je Filip Leskaroski. Osnivač sam kuće FinMedia Investments i posedujem dugogodišnje međunarodno iskustvo u investicijama koje sam sticao radeći u tri evropske države – Nemačkoj, Slovačkoj i Srbiji.

Kao neko ko već niz godina posluje u oblasti korporativnih finansija i upravljanja investicijama, aktivno prati i ulaže na berzanskom i tržištu nekretnina, želeo sam da svoja dragocena znanja u oblasti uvećanja kapitala i investicija prenesem širem broju ljudi kroz konsultantski i predavački posao. Svoju prvu investiciju realizovao sam 2017. godine, a prvo veće ulaganje sam ostvario 2019. godine sa svojih 30 godina.

Radio sam u različitim odeljenjima sektora finansija u nemačkoj, britansko-slovačkoj, američkoj, švajcarskoj i kanadskoj firmi. U svet investicija zakoračio sam 2015. godine kada sam otišao u inostranstvo na usavršavanje i krenuo da radim u jednoj od najvećih brokersko-medijskih kuća na području srednje Evrope, gde sam bio zadužen za praćenje ulaganja na finansijskim i deviznim tržištima. Tu sam stekao neophodna znanja o investicionim mogućnostima, funkcionisanju najvećih svetskih kompanija, najznačajnijim berzama i deviznom tržištu. Pomenuto iskustvo me je navelo da se u potpunosti posvetim oblasti investicija, budući da sam tada otkrio interesovanje koje je pre toga ležalo skriveno negde duboko u meni. Ono što je još važnije, otkrio sam koje su manjkavosti trenutne ponude na tržištu i koliko je značajno profesionalno pristupiti upravljanju privatnim kapitalom. Pitanje koje sam postavio bilo je: zašto svako od nas ne razmišlja analitički o pomenutoj temi prilikom naših ulaganja? Svi mi kupujemo kuće, stanove, automobile, placeve, magacine, lokale, vikendice, pojedini od nas ulažu i na berzama širom sveta. Zašto onda tako malo znamo o tome kako profesionalno pristupiti ulaganjima i povući pravi potez prilikom investiranja? Tu je ležao glavni razlog osnivanja FinMedia Investments-a.

Pre mog ulaska u svet finansija i investicija, iskustvo sam sticao u oblasti komunikacija, što je jedan od ključnih segmenata prilikom pregovora kupovne ili prodajne cene, tj. realizacije same investicije.

Jedna od ideja kojom se vodim kroz život jeste ta da teorija može da bude korisna samo ako se primenjuje i konstantno stavlja na ispit realnih situacija, tako da paralelno sa vođenjem firme investiram na četiri tržišta u Evropi kroz različite finansijske proizvode i druge investicione mogućnosti. Želeo sam da potvrdim hipotezu da je moguće ostvariti boljitak pojedinca ulaganjem i stalnim usavršavanjem u industriji investicija, te misiju FinMedia Investments-a ne vidim samo kao savetodavnu, već velikim delom i kao obrazovnu jer pomažemo ljudima da donesu bolju odluku prilikom ulaganja. FinMedia Investments ne prodaje finansijske proizvode i nije direktno u bankarskom sektoru, te u našim analizama imamo potpunu nezavisnost kao konsultanti koji ne zavise od prodaje tih proizvoda i usluga.

Stoga, sve naše analize i savetodavne aktivnosti koje radimo za klijente jesu presek podataka sa tržišta, oslobođeni bilo kakvog subjektivnog stava ili prodajnih namera i fokusirane su isključivo na činjenično stanje koje pokazuje performanse predstavljenih investicionih mogućnosti. Nadam se da će Vam pomenute analize i naši saveti biti od pomoći i da ćemo imati prilike da sarađujemo u bližoj ili daljoj budućnosti.

Radujemo se mogućoj saradnji i upoznavanju sa Vama, biće nam zadovoljstvo.

Srdačno,
Filip Leskaroski
Osnivač FinMedia Investments